Hvordan adskiller Elbot sig fra Elforbundet?

Man kan tro, at Elforbundet og Elbot tilbyder den samme service, men det er langt fra tilfældet.

Der er flere ting, der adskiller Elbot fra Elforbundet, hvilket vil blive gennemgået længere nede.

Kort sagt får du igennem Elbot (1) tilbudt billigere elpriser, (2) risikerer ikke pludselige skjulte prisstigninger, og (3) er altid garanteret, at være tilknyttet en service, der er 100 % uafhængig fra elselskaber.

I forhold til prisen skal det tilføjes, at Elbot Premium koster penge, hvilket skal tages med i sammenligningen, men for det abonnement vi opkræver, slipper man for en masse besvær, hvilket ikke er tilfældet/tilbydes hos Elforbundet.

I det følgende har vi derfor valgt at sammenligne Elforbundet med Elbot Freemium, da det er den mest korrekte sammenligning. Begge services er 100 % gratis, og har begrænset support.

Det skal samtidig understreges, at følgende sammenligning ikke er et her og nu billede. Elforbundet har eksisteret længere end Elbot, men intropriser, som er de tilbud Elbot hjælper dig med at skifte til, har altid været billigere end dem man har fået tilbudt via Elforbundet.

Sagt på en anden måde: havde du selv skiftet rundt blandt de billigste tilbud i markedet, vil du have opnået en billigere elregning, end hvis du havde fulgt de anvisninger, Elforbundet løbende har givet.

Det er netop det, Elbot hjælper dig med gratis - eller til en lav pris, hvis du vil undgå alt besvær.

Elbot tilbyder lavere elpriser

Den nok vigtigste forskel ses på de elpriser, man opnår via Elbot, og på de man opnår via Elforbundet.

I skrivende stund får du tilbudt en elpris hos Vindstød igennem Elforbundet, der følger den rå elpris + 0 øre/kWh i tillæg + 0 kr/md i abonnement.

I skrivende stund får du tilbudt en elpris hos Modstrøm igennem Elbot, der, afhænger af elprisens udvikling lyder fast på 0 øre/kWh + 0 kr/md i abonnement.

Overgår den rå elpris 87,50 øre/kWh, betaler man differencen fra 87,50 øre/kWh til den rå elpris. Sagt på en anden måde, sparer man 87,50 øre/kWh, hvis elprisen overgår dette.

I oktober måned 2022 vil en elforbruger i Hovedstaden, der benyttede Elforbundet have betalt 102 øre/kWh, hvor den samme elforbruger ville have betalt 14,5 øre/kWh med Elbot Freemium.

Begge elpriser skal tillægges skatter og afgifter, som er ens i begge scenarier.

Med et elforbrug på 4.000 kWh/år, ville prisforskellen i ovenstående eksempel være 291 kroner, hvilket havde været besparelsen i oktober, hvis man benyttede Elbot fremfor Elforbundet.

Vores konklusion er derfor, at de elpriser man tilbydes via Elbot, er langt billigere end de, der tilbydes igennem Elforbundet.

Elbot genforhandler dig automatisk

Den elpris man opnår igennem Elbot, fortsætter ikke med at være den billigste, da det er et introtilbud. Det betyder, at elprisen er særlig lav igennem en periode (typisk igennem 6 måneder), hvorefter elprisen stiger.

Inden at elprisen stiger, hjælper Elbot dig med at skifte videre til det elselskab, der på det tidspunkt er billigst.

Det betyder samtidig, at man er sikret imod pludselige skjulte prisstigninger, også selvom man ikke er opmærksom på det med småt i de elaftaler man, skifter til.

Det har Elbot overblik på, der klarer en genforhandling automatisk, hver gang man kan spare penge.

Anderledes er Elforbundet, hvor man selv aktivt skal tilmelde sig nye tilbudsrunder, hvis man ønsker at fortsætte på de tilbud, der opnås.

Elbot er 100 % uafhængig

Elbot er 100% uafhængig. Vi tjener ikke provision hos elselskaberne, vi skifter dig til. I stedet tjener vi udelukkende penge gennem vores månedlige abonnementspris.

Om Elforbundet er er 100 % uafhængig, ved vi ikke, men vi har dags dato sendt dem følgende besked, og afventer deres svar:

Hej Elforbundet,

Har I (eller har I haft) nogen former for omsætning fra elselskaber?

Dbh. & pft.
Elbot

Vi afventer deres svar, og holder selvfølgelig denne artikel opdateret, når det gives.

Var denne artikel en hjælp?
2 ud af 2 fandt dette nyttigt

Kommentarer

0 kommentarer

Log ind for at kommentere.